När barnen ska spela hockey

Idea Studio / Shutterstock.com

Idea Studio / Shutterstock.com

Att spela hockey är en bra och hälsosamt aktivitet som många barn faller för. En del för att de älskar sporten, medan andra bara vill ha mer tid med sina hockeyälskande kompisar. Det här ska du som förälder tänka på när barnen ska spela hockey:

Det är tyvärr en ganska kostsam sport. Har man en liten budget i hemmet kanske man måste leda barnens uppmärksamhet åt en annan sport. Men har man råd, kan man först och främst försöka spara pengar där det går. Främst handlar det om priset på utrustningen. Barn behöver inte bara fullgott skydd när de spelar, börjar de spela ung måste man även byta ut utrustningen med jämna mellanrum allteftersom de växer. Därför kan man titta på second hand-butiker och höra runt på nätet efter andra föräldrar som vill bli av med urvuxen utrustning.

En av de viktigaste säkerhetsåtgärderna är hjälmen. Den ska man aldrig köpa begagnad, vare sig det handlar om hockey eller cykling. Hjälmen är barnets viktigaste skydd och den ska bytas ut vart 3-4 fjärde år eller när den börjar bli matt och repig. Hjälmar är nämligen en färskvara som förlorar sin kapacitet med ålder och hårda smällar.

Efter man har fixat utrustningen och barnet har blivit medlem i en klubb, behöver man så klart hämta och lämna på träningarna. Det är opraktiskt att skicka barnet på cykel, det är inte lätt att bära runt på den stora hockeybagen själv. Åk på första mötet och se vilka andra föräldrar som är där. Har du tur finns det flera inom ditt bostadsområde och ni kanske kan komma överens om att turas om att skjutsa och hämta barnen. Då kan man vara mer säker på att barnet alltid kommer till träningen, utan att man själv måste styra om sitt schema flera dagar i veckan.